Депутати от парламентарните групи на Изправи се! Мутри вън! и Има

...
Депутати от парламентарните групи на Изправи се! Мутри вън! и Има
Коментари Харесай

Депутати от ИМВ и ИТН внесоха промени в Закона за личната помощ

Депутати от парламентарните групи на " Изправи се! Мутри вън! "  и " ИТН "  внесоха дружно с майките на деца с увреждания от " Системата ни убива " промени в Закона за персоналната помощ, с които се възстановят текстовете, които бяха анулирани предходната година по самодейност на обществения министър в оставка Деница Сачева.

Промените засягат работното време и заплащането на персоналните асистенти. Премахват се рестриктивните мерки за осемчасов работен ден и се планува заплащане от 800 лв. за техните услуги.

Председателят на парламентарната група на " Изправи се! Мутри вън! " Мая Манолова изясни, че изчисленията демонстрират, че за използване на закона ще са нужни 80 милиона лв., а не милиарди. " С внасянето на промени в Закона за персоналната помощ поправяме една неправда, която беше призната от 44-ия парламент по предложение и гледище точно на обществения министър, която по този начин и не разбра, че уврежданията нямат работно време ", сподели Манолова.

Теодора Пенева от " ИТН "  заяви, че партията ѝ ще продължи да подкрепя обществено значими дела. " Подкрепяме закона в първичния му тип, освен тъй като това е идея, която ние поддържаме от дълги години - всеки от нас по друг метод. Това е закон, който е избавителен за хората, подкрепящи лица с увреждания, услуга, която сега няма действителна опция ", акцентира тя.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР